Video Games

Video Games på engelska syftar till elektroniska spel som involverar mänsklig interaktion med ett grafiskt interface där man får grafisk feedback via en tv eller monitor. På svenska skiljer vi på Data- och TV-spel. TV-spel är spel man traditionellt spelar på en TV så som Playstation, Xbox, Nintendo osv. Dataspel är sådant man spelar på sin dator. Egentligen är det mer eller mindre samma sak men det finns ändå ett antal skillnader som faktiskt motiverar särskiljningen. En Xbox eller ett Playstaion är mer eller mindre en dator. En väldigt låst och begränsad dator visserligen, men likförbannat en dator. Det går att koppla din Xbox eller ditt Playstation till en monitor och koppla in mus och tangentbord vilket gör skillnaden mellan en vanlig dator rätt liten.Vanligtvis använder man en handkontroll till TV-spel och mus och tangentbord till dataspel. En del spel gör sig bättre med mus och tangentbord medan andra gör sig bättre med handkontroll. Det finns bra handkontroller att köpa till datorn så en del man spelar på datorn kan det vara värt att spela med handkontroll för att det ger en bättre känsla. Det finns hur mycket spel som helst idag, utan att ha en susning om hur många olika spel det finns så gissar jag på flera hundra tusen. I alla fall om inkluderar gamla dataspel. Det är omöjligt att skriva om alla spel så jag tänkte i första hand prata om spel som jag brinner för.När jag var liten så ansågs det mest vara nördigt att spela TV- eller dataspel. På den tiden var det först Nintendo, sedan kom Super Nintendo och därefter Nintendo 64. Någon gång i samband med Nintendo 64 kom också Playstation och några år senare Xbox. Mitt i allt började också dataspelen bli riktigt bra. Warcraft släpptes och efter några år kom Warcraft 2 och vidareutvecklingen av Dune Command and Conquer. Alla dessa spel var superroliga och tillsammans med alla roliga Playstation och Xbox spel var det svårt att få tiden att räcka till.Om du tycker att det du läst hittils låter intressant, då kommer du antaligen älska min lilla blogg. För här handlar det om spel, och bara spel!